Drones ingezet als gereedschap voor inbrekers

november 14th, 2015 Posted by Geen categorie No Comment yet

Inbrekers maken gebruik van drones om woningen en bedrijven te bespieden. Op deze manier kunnen criminelen op een veiligere manier controleren of de kust vrij is.

Verzekeraars en beveiligingsbedrijven waarschuwen voor de inzet van drones. Het gebeurt nog niet op grote schaal, maar dat het gebeurt, is zeer aannemelijk, zegt Gea Wieles van de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB) in het AD. Het inbrekersgilde zoekt naar nieuwe manieren om toe te slaan. Drones zijn steeds kleiner en goedkoper, daardoor worden ze interessant voor criminelen.

Inmiddels worden ook al in Engeland en België gelijkwaardige incidenten gemeld. Sybren van der Velden, landelijk coördinator woninginbraken bij de Nederlandse Nationale Politie, zegt dat iedere verdachte beweging van een drone onmiddellijk aan de politiediensten zou moeten worden gemeld. Hij voegt er aan toe dat drones, uit veiligheidsoverwegingen, zelfs niet in een bewoond gebied mogen begeven.

Bron: https://beveiligingnieuws.nl/nieuws/inbraak/drones-ingezet-als-gereedschap-voor-inbrekersdrone-ckbeveiliging

No comments yet. You should be kind and add one!

Leave a Reply

Your email address will not be published.This is a required field!

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>